top of page

Preguntes i respostes sobre la cloració salina


Electrolisis salina

El manteniment de l'aigua de piscines públiques i privades per mitjà de l'electròlisi salina s'ha anat popularitzant en els últims anys. No obstant això, juntament amb la seva popularització, han començat a sorgir dubtes sobre el seu funcionament i els seus avantatges. A continuació, responem les principals preguntes que existeixen sobre la cloració salina:

 

La cloració salina és un procés de neteja més natural?

 

Perquè l'aigua de les piscines estigui lliure de bacteris i microorganismes, el mètode tradicional de neteja és l'ús de productes químics com el clor. Ara bé, el procés de manteniment de l'aigua de les piscines es duu a terme per mitjà de l'electròlisi, la qual utilitza clor natural que és present en la sal comuna (Clor + Sodi). Aquest procés de neteja és més natural perquè no existeix la necessitat d'agregar altres productes químics.

 

És un sistema de manteniment de l'aigua de la piscina sostenible?

 

El sistema de manteniment de l'aigua a través de l'electròlisi és un procés més sostenible en relació amb els mètodes tradicionals, perquè la sal que se li agrega a l'aigua es reutilitza contínuament. A més, els cloradors salins que els hi hem escollit estan creats de manera que el consum energètic sigui més baix.

 

És pot utilitzar en tota mena de piscines?

 

Els equips de cloració salina són aptes per a qualsevol mena de piscina, siguin de gresite, polièster o liner.

 

La cloració salina és segura per als usuaris de les piscines?

 

Com que no s'utilitzen productes químics com el clor per al manteniment de l'aigua de les piscines, efectes com a irritació de pell i ulls s'eviten del tot. A més, en utilitzar sal per a dur a terme aquest procés, les olors fortes i desagradables a clor desapareixen.

 

L'aigua de la piscina és salada com la de la mar?

 

El procés de cloració salina es duu a terme amb baixes concentracions de sal; per aquesta raó, la sensació d'estar banyant-se en aigua salada arriba a ser imperceptible.

L'aigua té una concentració de sal similar a una llàgrima.

 

És un sistema que deteriora les instal·lacions i els seus voltants?

 

Com hem comentat anteriorment, la concentració de sal en l'aigua és molt baixa (inferior a 10%) pel que les instal·lacions de la piscina no es veuen afectades igual que la vegetació que pugui existir en els seus voltants.

 

Els equips són difícils d'instal·lar?

 

El procés d'instal·lació dels equips de cloració salina és senzill. Per a dur-ho a terme, només s'ha de col·locar el clorador en la canonada de retorn de la piscina, amb un bypass. D'aquesta manera, l'aigua passarà per la cèl·lula i començarà el procés d'electròlisi. A més, per a instal·lar l'equip no es necessitarà realitzar cap mena de treballs d'obres a la piscina. A Poolsevi, portem treballant més de 20 anys en el món de la piscina i li podem solucionar qualsevol dubte sobre la instal·lació dels nostres equips.

 

No és necessari dur a terme un seguiment de manteniment?

 

Tot i que la cloració salina és un procés de neteja de l'aigua que sempre està en funcionament i per tant no requereix un manteniment constant, per part d'un expert, és important tenir en compte que hi ha elements de l'electròlisi que s'han de controlar amb una certa freqüència. Els nivells del pH en l'aigua i la neteja de la cèl·lula del clorador són elements claus perquè el procés d'electròlisi es dugui a terme correctament.


A Poolservi tenim productes de cloració salina que aconsegueixin mantenir l'aigua de les piscines netes sense l'ús de productes químics. Per mitjà de l'electròlisi, i amb una lleugera concentració de sal comuna, es durà a terme el procés de manteniment òptim per a cada usuari.



29 views

Recent Posts

See All
bottom of page