top of page

TRACTAMENT FISIC DE L' AIGUA

Updated: Oct 18, 2022


El tractament físic de l'aigua de la piscina es produeix amb la FILTRACIÓ. Es tracta d'un circuit tancat on bàsicament agafem l'aigua de la piscina mitjançant una bomba que impulsa al filtre i la retorna a la piscina lliure de partícules. Un cop filtrada també la podem desinfectar per mitjà de sistemes automàtics, com podria ser la cloració salina.



PER QUÈ FILTREM L'AIGUA?


Els objectius de filtrar l'aigua són:

  • Netejar l'aigua atrapant totes les partícules en suspensió. FILTRE I MITJA FILTRANT.

  • Evitar que l'aigua quedi estancada. BOMBA.

Per tenir una bona filtració:

  • Hem de fer una filtració mixta amb els skimmers i el fons. Per tal de tenir una bona circulació de l'aigua.

  • Hem de tenir la bomba ajustada a les dimensions del filtre i aquest al volum de la piscina.


FILTRES LAMINATS









Poden ser de diferents materials i dimensions per tal d'adaptar-se als volums de les piscines, siguin privades o públiques.


Podem utilitzar bàsicament dos tipus de mitjans filtrants:


Sorra de SÍLEX. El més habitual, es tracta d'un material porós (sorra), que necessita que es canviï de forma periòdica (cada 4 o 5 anys), ja que a causa de la seva porositat es poden acumular bacteris microscòpics en els grans de sorra i són molt difícils i fins i tot impossibles d'eliminar amb supercloracions.


VIDRE Tècnic reciclat. És un mitjà filtrant, que no es desgasta com el sílex i per tant té una vida molt més llarga. Es tracta d'un vidre micropolit, que no talla i no porós, i per això no s'hi poden acumular els bacteris.


  • Estalvi important d'aigua en els rentats

  • 100%ecològic i reciclable.

  • No s'ha de substituir.

  • Estalvi de productes químics.


Actualment es va deixant d'utilitzar el sílex i totes les instal·lacions es van substituint per vidre filtrant, amb el que s'aconsegueix una millor transparència de l'aigua, reducció de la quantitat de rentatges a realitzar i per tant del consum d'aigua i no s'ha de canviar tan sovint com el sílex.



Hi ha altres tipus de filtres com de Cartutxos, Diatomees,... Amb molta menys presencia i amb unes especificacions molt concretes.



MOTORS









El motor és el cor de la piscina i té com a funció principal moure l'aigua pel circuit hidràulic tancat. Ha de ser capaç d'aspirar l'aigua del vas de la piscina a través del fons i els skimmers, i tornar-la neta un cop filtrada. També ha de tenir força suficient per rentar el filtre i deixar-lo net de bacteris.


La decissió del motor i el filtre a instalar van totalment lligats al volumen de la nostra piscina. Primer triarem el filtre adequat per filtrar el volum d'aigua i funció del filtre escollirem la bomba que millor s'adapta.


Si triem una bomba massa potent pel filtre que tenim, podem tenir problemes de massa pressió i fins i tot pot arribar a rebentar el filtre. En cas contrari que triem una bomba d'inferior de capacitat, podrem filtrar correctament, però no netejarem bé el mitjà filtrant, sigui sílex o vidre i els bacteris no eliminats tornaran a la piscina amb els consegüents problemes de manteniment i d'increment de productes químics necessaris.



MOTORS DE VELOCITAT VARIABLE












La millor opció per un motor i tot i ser la menys economica. Amb un motor de velocitat variable aconseguim tenir la suficent força del motor per netejar correctament el filtre i durant la filtració el motor treballa a menys velocitat, amb les avantatges que comporta.


Si podem filtrar a una velocitat més baixa, ens permet un neteja molt més efectiva, ja que un filtratge lent és molt millor i eficient que a alta velocitat i a més aconseguim un gran estalvi energètic i un nivell de soroll molt baix.

A més allarguem la vida útil del motor i de tot l'equipament de la piscina, perquè no està sotmès a un estrès de pressió tan alt.


Estalvi energètic de fins al 80%.

Ecològic.

Funcionament silenciós.

Millor qualitat de filtració de l'aigua.

Allargar la vida útil de tot l'equipament de la piscina.



Hi ha dues opcions, o bé canviar el motor per un de velocitat variable o transformar el motor trifàsic a velocitat variable, instal·lant un variador. Demana informació.




46 views

Recent Posts

See All
bottom of page